Sammalta katolla? - Tiilikaton huolto

Tiilikattojen osalta huoltotoimet jäävät usein pienemmälle huomiolle kuin peltikattojen. Se on kuitenkin huollettavissa siinä missä peltikattokin ja vaatiikin huoltoa vähintään yhtä paljon. Samrak Oy suorittaa tiilikaton huoltotyöt ja suojakäsittelyt Varsinais-Suomessa - toimialuettamme on Turku ympäryskuntineen.

Suojakäsittely suojaa kattoa kosteudelta ja pakkaselta

Siinä missä pelti ruostuu, betonitiili haurastuu mm. veden ja pakkasen vaikutuksesta. Ajan saatossa kattotiilen kyky imeä vettä lisääntyy, ja jo muutamassa vuodessa pintamaali alkaa kulua pois ja kosteutta imevä betoni tulee näkyviin. Tästä alkaa hiljalleen etenevä rapautuminen, mikä on hyvin havaittavissa sadevesikouruista, johon kerääntyy betonin kiviainesta veden ja jään sitä kuluttaessa. Betoni on emäksinen materiaali, mutta ajan kanssa betonitiili happamoituu, muuttuen yhä paremmaksi alustaksi esim. sammalkasvustolle.

Sammaleen poisto katolta

Asianmukaisella huoltokäsittelyllä tiilikaton kestoikä pitenee merkittävästi. Ensin suoritetaan täydellinen sammaleen ja sen itiöt tuhoava käsittely, jonka jälkeen katto suojataan kivisuoja-aineella, joka imeytyessään syvälle betoniin kyllästää katon ja luo vettähylkivän pinnan, sekä epäsuotuisan kasvualustan mm. sammaleelle ja jäkälälle. Katto voidaan myös pinnoittaa tai käsitellä sävytetyllä kivisuojalla, jolloin katto ei pelkästään näytä uudelta, vaan myös sen kestoikä saavuttaa uuden tason.

Biohajoava tuhokäsittely tuhoaa kaiken yksisoluisen kasvuston, sammaleen, levät, jäkälät, homeen jne. Käsittely antaa usean vuoden suojan uutta kasvustoa vastaan!

Ennen käsittelyä irtoava sammal ja roskat poistetaan mekaanisesti, jonka jälkeen katto ruiskutetaan, muuta ei tarvita. Sade, lumi ja tuulet puhdistavat loput!

Täydellinen ja tehokkaampi käsittely, BIO+ käsittelyn lisäksi suoritetaan painepesu sekä tiilen kyllästys kivisuoja-ainekäsittelyllä. 

Kivisuoja-aineella suljetaan tiilen huokoset ja kyllästetään itse betonitiili. Käsittely vähentää merkittävästi veden imeytymistä sekä pakkasrapautumista. Pidentäen tiilen ikää sekä vastustaen likaa ja uutta kasvustoa tehokkaasti.

Soita 0400 786 046 ja kysy tarjous jo tänään!

Tiilikatto on hyvä huoltaa ja suojakäsitellä jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa - tällöin vahingot voidaan minimoida parhaalla mahdollisella tavalla. Ota yhteyttä niin tulemme paikan päälle tutustumaan ja arvioimaan kohteen veloituksetta.

Suosittele meitä

Tilaa meidät jo tänään ilmaiselle arviokäynnille!

Olipa urakka pieni tai suuri, pyydä meidät arviokäynnille tai kysy lisää palveluista!

Hyödynnä kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys työstä jopa 45%!
Laske kotitalousvähennys tästä.

Yhteystiedot

Samrak Oy
Järveläntie 50
20540
TURKU
Y-tunnus: 2364978-5
02 246 1046
0400 786 046
sampo.hokkanen@samrak.fi